Vijesti

Ministar Josip Grubeša u radnoj posjeti Zavoda za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine

4.12.2020

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša je dana 04.11.2020 godine boravio u radnoj posjeti novoizgrađenog Zavoda za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Zavod za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine je institucija sa visokim stupnjem sigurnosti koji je napravljen po najsavremenijim europskim standardima i kao takav predstavlja važan stub vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ministra Josipa Grubešu je dočekao v.d. upravnik Zavoda Siniša Perković uz svečano postrojavanje zavodske policije, te su u pratnji načelnika Sužbe sigurnosti obišli Zavodske prostorije.

S obzirom da je Zavod novoizgrađena institucija v.d. upravnik Siniša Perković je upoznao ministra Josipa Grubešu sa tehničko-organizacijskim uvjetima i aktivnostima koje se provode u Zavodu, kao i da se radi kontinuirana obuka i stručno usavršavanje novouposlenih.

Izrazili su zadovoljstvo što trenutna epidemiološka situacija vezana za korona virus nije utjecala na premještanje zatvorenika i pritvorenika te njihov smještaj u Zavodske ćelije.

8 FOTO GALERIJA