Vijesti

Sastanak Zamjenika ministra pravde BiH Nezira Pivića sa Savjetnikom za pravosuđe u ambasadi Republike Turske u BiH Ali Erdemom

29.12.2021

Zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine  Nezir Pivić održao je danas sastanak sa Savjetnikom za pravosuđe u ambasadi  Republike Turske u Bosni i Hercegovini Ali Erdemom.

Razgovarano je o aktuelnim projektima iz oblasti pravosuđa kao i o budućoj saradnji između dvije prijateljske zemlje u ovim oblastima.

Priliku su iskoristili  za razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi sa ciljem što efikasnijeg prevazilaženja budućih izazova.

Zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine upoznao je savjetnika Erdema i o drugim važnim aspektima pravnog i političkog života u Bosni i Hercegovini, izazovima pred kojima se Bosna i Hercegovina nalazi te je iskazao zahvalnost Republici Turskoj za projekte i podršku koju pruža Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su saglasni da je  saradnja između dvije prijateljske zemlje  izvanredna ali je potrebno dodatno ojačati, a posebno u oblasti pravosuđa. 

2 FOTO GALERIJA