Vijesti

Ministar Bunoza s predstavnicima UNICEF-a u BiH – zajednička zadaća je štiti prava djece

8.5.2023

Ministarstvo pravde BiH posjetili su predstavnici organizacije Ujedinjenih naroda posvećene zaštiti prava djece i mladih (UNICEF): dr. Rownak Khan, predstavnica UNICEF-a u BiH, Nancy Catherine Bauman, voditeljica programa za dječju zaštitu i Mario Tokić, službenik za zaštitu djece, a sastali su se s ministrom Davorom Bunozom i predstojnicom njegova ureda Ivanom Zavko Planinić.

U svjetlu prošlotjednih nemilih događanja u regiji vezanih za djecu, na sastanku su razgovarali o reformi domaćega zakonodavstva, reviziji entitetskih obiteljskih zakona, te zaštiti djece i njihovih prava, posebice djece svjedoka kaznenih zločina. Istaknuto je kako se posebna pozornost u izmjenama zakonske regulative mora posvetiti pitanjima koja se odnose na prava djece kako bi ona bila maksimalno zaštićena. „Ono što danas uložimo u djecu sigurno će nam se isplatiti za desetljeće ili dva“, kazala je dr. Khan.

Sugovornici su se složili kako je važno poboljšati i unaprijediti zakonodavstvo, ali i praksu, odnosno uložiti maksimalne napore na provedbu donesenih zakona u svakodnevnoj praksi. 

Predstavnici UNICEF-a upoznali su ministra Bunozu s projektom pod nazivom „Pravda za svako dijete“, koji je u našoj zemlji provođen u proteklih desetak godina i koji je polučio zadovoljavajuće rezultate po pitanju zaštite djece i njihovih prava. UNICEF na prostoru Bosne i Hercegovine djeluje punih 30 godina. 

2 FOTO GALERIJA