Vijesti

Ministar Bunoza na javnoj raspravi o temi: „Pravo na pravdu“

5.6.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sudjelovao je u radu četvrte po redu javne rasprava o temi: „Pravo na pravdu" koju je organizirala Europska unija u BiH u suradnji s Generalnim direkcijom Europskog povjerenstva za susjedstvo i pregovore o proširenju. Rasprava je okupila veliki broj sudionika iz oblasti vladavine prava, nositelja pravosudnih dužnosti, predstavnike medija, te aktiviste iz civilnog sektora.

Ministar Bunoza govorio je na panelu: „Integritet pravosudnog sustava, ključ za učinkovitu borbu protiv korupcije i vraćanje povjerenja javnosti?“. Upoznao je sudionike s onim što je u Ministarstvu pravde BiH pokrenuto u protekla četiri mjeseca otkako je preuzeo dužnost ministra, o zakonima koji su do sada usvojeni na Vijeću ministara BiH i s onima na kojima se radi. Ministar je odgovarao i na postavljene upite i razmijenio mišljenja koja se odnose na pojedine odredbe zakona koji su iz domena Ministarstva pravde BiH.

Uz ministra Bunozu na panelu su sudjelovali i: Erduan Kafedžić, direktor Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Sarajevske županije, Dražen Miličević, zamjenik glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, Kristina Perić, glavna i odgovorna urednica portala Hercegovina.info i Mirjana Popović, zamjenica urednika Centra za istraživačko novinarstvo.   

Sudionicima javne rasprave na početku se, video porukom, obratio se Oliver Varhely, povjerenik za susjedstvo i pregovore o proširenju EU-a, a pozdravni govor uputio je i Johann Sattler, voditelj Izaslanstva Europskog povjerenstva u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH. 

4 FOTO GALERIJA