Вијести

Буноза – Ллога: заједнички циљ БиХ и Републике Сјеверне Македоније су еуропске интеграције

4.9.2023

Министар правде БиХ Давор Буноза одржао је у Сарајеву састанак с изасланством Министарства правде Републике Сјеверне Македоније, које је предводио министар Кренар Ллога. На састанку је разговарано о свим питањима од интереса обију страна посебице о процесу приступања еуропским интеграцијама. Закључено је како пред министарствима правде обију земаља стоје сличне задаће усклађивања домаћега законодавства с еуропском правном стечевином. 

Министар Ллога посебице се занимао за процес увођења и унапрјеђења дигитализације у правосудне институције као и у управу. С тим у вези министар Буноза упознао га је с радом ЦМС сустава како у Министарству правде БиХ, тако и у правосудним институцијама. У процесу дигитализације Босна и Херцеговина је направила искорак у односу на Сјеверну Македонију, но министар Буноза истакнуо је како је његов циљ да домаће правосуђе као и управа у потпуности буду дигитализирани, што ће придонијети њиховој већој учинковитости и транспарентности.

На састанку је истакнуто како двије земље имају пријатељске односе и да не постоје отворена питања на пољу правосуђа. Министри Буноза и Ллога нагласили су да ће остати у контакту како би могли размијенити искуства јер се сусрећу са сличним проблемима и препрекама у своме раду.  

7 ФОТО ГАЛЕРИЈА