Vijesti

Ministar Bunoza u posjetu VSTV-u, razgovarano o provedbi izmjena i dopuna Zakona o VSTV-u

27.9.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza posjetio je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeća Bosne i Hercegovine gdje je s članovima Predsjedništva VSTV-a razgovarao o provedbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH i izradi podzakonskih propisa koji su neophodni za njegovu dalju pravilnu primjenu.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija je ukazao na neusaglašenost pojedinih odredbi spomenutog zakona koje bi mogle u budućnosti dovesti do njegove otežane primjene, te je naznačio da je Vijeće započelo postupak izrade operativnog plana za provođenje Zakona, s kojim će, nakon što Vijeće zauzme konačan stav po ovom pitanju, upoznati i Ministarstvo pravde BiH.

Ministar Bunoza je iskazao spremnost Ministarstva pravde BiH da pruži pomoć kako bi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH zaživio u praksi. Istaknuo je važnost suradnje sa svim institucijama koje će biti uključene u proces primjene novih odredbi Zakona, te naglasio da je Ministarstvo otvoreno za razgovore i daljnju podršku u tom procesu. 

Na sastanku je razgovarano i o ministarskoj konferenciji koja će biti održana u listopadu u Skoplju, kao i o budućoj suradnji u vezi s aktivnostima na izradi novog zakona o VSTV-u BiH. Temom razgovora bili su i projekti o kojima će biti riječ tijekom predstojećeg studijskog posjeta Švedskoj, a u kojemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva pravde BiH i VSTV-a BiH.

3 FOTO GALERIJA