Vijesti

U TIJEKU DVODNEVNI SASTANAK RADNE SKUPINE ZA PRIPREMU NACRTA ZAKONA O VSTV-u

11.10.2023

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, kao nositelj aktivnosti za pripremu Nacrta zakona o VSTV-u, organiziralo je u Vitezu dvodnevni Peti sastanak s članovima radne skupine, s ciljem izrade novog Nacrta zakona o VSTV-u.

Na sastanku sudjeluju predstavnici: Ministarstva pravde BIH, Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BIH, entitetskih ministarstava pravde, Pravosudnog povjerenstva Brčno Distrikta BIH, Direkcije za europske integracije, te predstavnici međunarodne zajednice: OESS-a, OHR-a, EUD/EUSR-a, Veleposlanstva SAD-a i Veleposlanstva Nizozemske.

Predsjedavajući radne skupine g-din Željko Bogut naglasio je važnost donošenja novog Nacrta zakona o VSTV-u s ciljem unaprijeđenja neovisnosti pravosuđa i vladavine prava. Podsjetio je da radna skupina ima rok od godinu dana da pripremi cjelokupan tekst Nacrta zakona o VSTV-u, a nakon što su nedavno usvojene izmjene i dopune Zakona o VSTV-u.

Sastanak se održava u dvodnevnom terminu uz podršku Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i poslove provođenja zakona (INL) pri Veleposlanstvu SAD-a.

5 FOTO GALERIJA