Vijesti

U Tuzli održan edukativni seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja za odvjetnike

23.11.2023

U suorganizaciji Ministarstva pravde BiH i Regionalne advokatske/odvjetničke komore Tuzla,  u tom gradu je dana 17.11.2023. godine, održana edukacija odvjetnika/ca na temu: „Standardi dokazivanja – digitalni dokazi“.

Sudionici su imali priliku upoznati se sa standardima dokazivanja i formiranjem dokaza u kriminalističkom i procesno – pravnom smislu, digitalnim dokazima sa naglaskom na kriptirane aplikacije (Sky i Anom) kao novu vrstu dokaza u kaznenim postupcima, te pitanjem zakonitosti, relevantnosti i autentičnosti ove vrste dokaza.

Predavači na edukaciji su bili odvjetnica Tatjana Savić iz Bijeljine i doc. dr. Sandi Dizdarević, profesor kriminalističke psihologije i stalni sudski vještak iz kriminalističko – forenzičke oblasti, a učešće je uzelo 40 odvjetnika/ca.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške stručnom usavršavanju odvjetnika, te ova edukacija predstavlja nastavak uspješne kontinuirane suradnje sa Regionalnom advokatskom / odvjetničkom komorom Tuzla.

4 FOTO GALERIJA