Vijesti

Ministar Bunoza sastao se s predstavnicima UNHCR-a

28.11.2023

Davor Bunoza, ministar pravde BiH održao je sastanak s Lucie Gagne, voditeljicom Misije UNHCR-a u BiH i Anne-Marie Deutschland, glavnom koordinatoricom regionalnog ureda UNHCR-a za Jugoistočnu Europu.

Gošće su istaknule kako je glavna zadaća UNHCR-a na području Bosne i Hercegovine, ali i zemalja Balkana, jačanje ureda za besplatnu pravnu pomoć kako bi izbjeglice i tražitelji azila imali pristup pravnoj pomoći. Sugovornici su se usuglasili kako toj ranjivoj skupini treba biti pružena kvalitetna pravna pomoć, te da po tom pitanju moraju biti ispoštovani zakoni i međunarodne konvencije.

Ministar Bunoza kazao je kako Ured za besplatnu pravnu pomoć koji je sastavni dio Ministarstva pravde BiH u sljedećim mjesecima treba biti ojačan novouposlenim osobama, te da je važno da oni prođu seminare i edukacije kako bi što uspješnije obavljali svoj posao. Predstavnice UNHCR-a naglasile su da su spremne Ministarstvu pravde BiH na tom planu pružiti punu pomoć. 

Na sastanku je zaključeno kako je za psužanje sveobuhvatne pomoći izbjeglicama i tražiteljima azila nužna suradnju vladinog sektora, nevladinih udruženja koja se bave ovim pitanjima, te međunarodnih organizacija. 

2 FOTO GALERIJA