Vijesti

Ministar Bunoza izlagao na konferenciji o pravu na slobodu vjere ili uvjerenja

7.12.2023

U organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ureda za demokratske institucije i ljudska prava pri Misiji OESS-a u BiH u Sarajevu je održana konferencija o temi: „Pravo na slobodu vjere ili uvjerenja: suvremeni izazovi i perspektive“.

Na panelu pod nazivom: „Ustavni i zakonski okvir slobode vjere ili uvjerenja u BiH – nedostaci, izazovi i mogućnosti“ govorio je i ministar pravde BiH Davor Bunoza. On se osvrnuo na slučaj iz svoje prethodne odvjetičke prakse i obrane osobe koja je bila diskriminirana po vjerskoj osnovi. Ministar Bunoza je istaknuo kako je riječ o iznimno osljetljivoj temi na polju zaštite ljudskih prava, te da će u predstojećem razdoblju za BiH biti izazovno riješiti pitanje nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama.

Konferencija je okupila članove pravosudne zajednice, predstavnike državnih ministarstava i Institucije ombudsmana za ljudska prava u BiH, te akademske zajednice, nevladinih organizacija  i drugih, kako bi razgovarali o zakonskim okvirima, ali i iskustvima u drugim državama o pravu na slobodu vjere ili uvjerenja kao individualnog prava.

 

4 FOTO GALERIJA