Vijesti

Ministar Bunoza sastao se s voditeljicom projekta EU4Justice u BiH Isabelle Arnal

19.12.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sastao se s Isabelle Arnal, voditeljicom projekta EU4Justice u BiH i Drinom Galičićem, pravnim savjetnikom u Odjelu za vladavinu prava EU-a, a temom razgovora bla su zakonska rješenja na kojima se radi u Ministarstvu pravde BiH.

Ministar Bunoza upoznao je goste da će se Strategija za reformu sektora pravde vrlo brzo naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH, a da su pripremljeni i Zakon o sudovima i Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH koji bi također uskoro trebali biti u proceduri. Zahvalio je na podršci i pomoći koju Ministarstvo dobiva od projekta EU4Justice, te izrazio očekivanje da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

Gospođa Arnal kazala je kako su pravni stručnjaci iz EU4Justice spremni podijeliti svoja iskustva, mišljenja i pozitivne prakse, te da je zajednički cilj svih napredak BiH prema EU integracijama. Istaknula je kako su ključna pitanja na tom putu vladavina prava i donošenje zakonskih rješenja kojima će se jačati pravosudne institucije. Podržala je rad Ministarstva pravde BiH, te najavila kako će se uskoro početi raditi i na Strategiji za sigurnost pravosudnih institucija u BiH.

 

2 FOTO GALERIJA