Vijesti

Bunoza – Pósa: Mađarska je snažni zagovaratelj otvaranja pregovora BiH s EU

12.2.2024

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sastao se u svom uredu s veleposlanikom Mađarske u našoj zemlji Krisztiánom Pósom. U srdačnom i otvorenom razgovori sugovornici su se bavili pitanjima europskog puta BiH i zakonskih rješenja na kojima se u Ministarstvu pravde BiH s tim ciljem radi.

Veleposlanik Pósa kazao je kako Mađarska daje punu podršku BiH i zemljama Zapadnoga Balkana za ulazak u Europsku uniju. Stav Mađarske je da Bosna i Hercegovina treba u ožujku dobiti nadnevak za otvaranje pregovora s EU, te je veleposlanik Pósa u tom kontekstu istaknuo kako smatra da će to dovesti i do relaksiranja političkih prilika u zemlji.

Ministar Bunoza upoznao je veleposlanika sa Zakonom o sudovima u BiH i Zakonom o sukobu interesa u institucijama BiH koji su u predstojećih tjedan dana u središtu dogovaranja kako bi bili usvojeni u tijelima vlasti i kako bi bili ispunjeni uvijeti da BiH dobije 'zeleno svjetlo' za otvaranje pregovora. Zahvalio se veleposlaniku Posi i Mađarskoj na snažnoj podršci koju daju Bosni i Hercegovini kako bi postala dio obitelji zemalja članica EU-a. 

2 FOTO GALERIJA