Vijesti

Ministar Bunoza na „Mostar Security Forum“

26.4.2024

U organizaciji Instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI) i Zagreb Security Forum, te u partnerstvu s Konrad Adenauer Stiftung, u Mostaru je održana međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija „Mostar Security Forum“ na kojoj je nazočio i ministar pravde BiH Davor Bunoza.

Na konferenciji je istaknuto kako je područje Bosne i Hercegovine, kao i cijelo područje zapadnog Balkana, obilježeno brojnim sigurnosnim izazovima i otvorenim pitanjima, koja zahtijevaju ne samo političku angažiranost nego angažiranost cjelokupne zajednice na sigurnosti. Od govornika se, uz ostalo, moglo čuti kako se globalna sigurnosna arhitektura bitno izmijenila, da područje zapadnog Balkana više nije na listi prioriteta SAD-a, NATO-a i Europske unije, te da bi za budućnost BiH najbolje bilo da ubrzano krene ka članstvu u NATO-u i Europskoj uniji.

Konferenciju je otvorila Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH, a na otvorenju su sudjelovala i visoka izaslanstva izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine, te predstavnici NATO-a i Europske unije. U radu konferencije osim stručnjaka iz sigurnosnog područja naše zemlje, sudjeluju i predstavnici: Njemačke, Izraela, Češke, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

5 FOTO GALERIJA