Vijesti

SEMINAR O TEMI „ŽALBA I ŽALBENE OSNOVE“

15.5.2018

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je u saradnji sa Regionalnom advokatskom komorom Mostara, u tom gradu održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu ''Žalba i žalbeni osnovi''. Poseban osvrt dat je na žalbene osnove u skladu sa ZKP-om BiH, obrazlaganje žalbenih osnova i standarde za odlučivanje po žalbama. Predavači su bili Vasvija Vidović, advokat Advokatske komore FBiH i Igor Cimeša, tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

 

Seminaru je pristupio 31 advokat iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

 

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

 

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba

3 FOTO GALERIJA