Vijesti

POZIV ZA APLIKACIJU/PRIJAVU ZA UČEŠĆE NA ReSPA LJETNOJ ŠKOLI O PRISTUPNIM PREGOVORIMA (POGLAVLJA 23 i 24), DANILOVGRAD – CRNA GORA, 2.-6. JULI 2018. GODINE

22.5.2018

Regionalna škola za javnu upravu – ReSPA je objavila poziv za učešće na ljetnoj školi o pristupnim pregovorima (Poglavlja 23 i 24), koja će se održati u sjedištu ReSPA-e, Danilovgrad (Crna Gora), u vremenu od 2. – 6. juli 2018. godine.


Cilj ljetne škole je unaprjeđenje znanja i profesionalnih vještina učesnika (državnih službenika) koji rade na poslovima vezanim za pregovaračka poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna prava) i 24 (pravda, sloboda i sigurnost). Cilj ljetne škole je i da omogući umrežavanje učesnika koji rade na istim ili sličnim poslovima, a dolaze iz različitih zemalja regiona.

 

Ciljne institucije i ciljna grupa učesnika obuke:

Ova obuka je namijenjena državnim službenicima, srednje i više pozicioniranim, koji imaju iskustvo na EU poslovima, koji su uključeni u proces evropskih integracija i koji dolaze iz EU koordinacijskih institucija, ministarstava nadležnih za pitanja vanjskih poslova, pravde, unutrašnjih poslova, javne uprave te iz ureda pregovaračkih timova.  

Potencijalni učesnici trebaju imati dobro poznavanje engleskog jezika, budući da se škola odvija na engleskom jeziku i da prijevod neće biti obezbijeđen.

Ukoliko ste zainteresirani da učestvujete u predmetnoj ljetnoj školi, ljubazno vas molimo da za učešće na istoj aplicirate putem linka:

 https://www.respaweb.eu/0/events/173/respa-summer-school-on-accession-negotiations-chapters-23-and-24

 KRAJNJI ROK ZA APLICIRANJE JE PONEDJELJAK, 18. juni 2018. GODINE.

 

Praktične informacije

ReSPA snosi troškove smještaja i prevoza. Detaljan vodič o praktičnim informacijama će biti dostavljen naknadno, odabranim polaznicima ove škole,  putem elektronske pošte.

Za sva dodatna pitanja molimo da se obratite kontakt osobi:

Horić Selma

National Coordinator at the state level of Bosnia and Herzegovina

MINISTARSTVO PRAVDE BiH/MINISTRY of JUSTICE B&H

Ul./St. Trg BiH 3/IX
Tel.: +387 (0)33 281 576

Fax: +387 (0)33 201 738

BIH1@respaweb.eu

www.respaweb.eu