Vijesti

U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA PRAVDE BIH OKRUGLI STOL O PRANJU NOVCA I PROCESUIRANJU TAKVIH SLUČAJEVA

18.7.2018

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, organiziralo je u Sarajevu okrugli stol na temu ''Specifičnosti odbrana pred Sudom BiH''. Na okruglom stolu poseban osvrt dat je na pranje novca, finansije, finansijske sisteme, finansijsku istragu, privremene mjere osiguranja i konfiskovanje, kao i procesuiranje kaznenih djela pranja novca pred Sudom BiH. Predavači su bili dr. Adnan Rovčanin, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ismet Šuškić, tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Okruglom stolu su pristupila 32 advokata iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je učešće na edukaciji unaprijedilo njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba

3 FOTO GALERIJA