Vijesti

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini- „Zapažanja o Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina i Nacrtu revidirane strategije iz 2018. godine, uključujući predmete „kategorije A“ Pravila puta“

15.11.2018

Nadzorno tijelo za praćenja provođenja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na sastanku održanom 25.10.2018. godine donijelo je zaključak kojim se preporučuje Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine da putem svoje zvanične stranice široj javnosti u Bosni i Hercegovini učini dostupnim „Zapažanja o Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina i Nacrtu revidirane strategije iz 2018. godine, uključujući predmete „kategorije A“ Pravila puta“, koja je pripremila Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Ovim „ Zapažanjima“ Misija OSCE-a pruža javnosti jasne informacije o vrlo značajnim pitanjima o kojim su  „javne i organizacije civilnog društva izrazile zabrinutost“, te „poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da bez daljeg odlaganja usvoji revidiranu Državnu strategiju za rad na predmetima ratnih zločina“.

 

Cijeli tekst dostupan na linku:  Zapažanja o Državnoj strategiji