Vijesti

EDUKACIJA NA TEMU „POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE – ZAKONITOST ISTIH“

17.12.2018

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Odsjek za edukacije u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, održalo je seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja za advokate, na temu ''Posebne istražne radnje – zakonitost istih'', s posebnim osvrtom na pojam, vrste, značaj i uslove za primjenu i realizaciju posebnih istražnih radnji, kao i zakonitosti dokaza prikupljenih primjenom istih. Predavači su bili Dragomir Vukoje, sudac Suda BiH, Diana Kajmaković, tužilac Tužilaštva BiH i Davor Knežević, stručni savjetnik – istražioc Tužilaštva BiH.

Seminaru je pristupio veliki broj advokata iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse.

Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba.

3 FOTO GALERIJA