Vijesti

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA KUPOVINU VOZILA MINISTARSTVA PRAVDE BOSNE I HERCEGOVINE

19.12.2018

Na temelju Odluke o prodaji službenih vozila Ministarstva pravde BiH broj: 01-02-2-10275/18 od 21.11.2018. godine i članka 2. Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja – licitacije za prodaju motornih vozila proračunskih korisnika – institucija Bosne i Hercegovine, broj: 08-02-2-9207/16 od 31.10.2016. godine, Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA

KUPOVINU VOZILA MINISTARSTVA PRAVDE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I.   Predmet prodaje:

Marka i model vozila

 

Boja vozila

Registarske oznake i istek registracije

Podaci o vozilu ( godina proizvodnje, broj šasije, vrsta motora, snaga motora, radni obujam motora i broj pređenih kilometara)

Početna vrijednost vozila u KM

 

LOT 1

WV Polo,

 

crna

J21 – A – 411

03.10.2019.

2007. godina; WVWZZZ9NZ79000122;

Diesel; 1896 cm3; 47/64 kW/KS; 84.234 kilometara

7.200,00

 

LOT 2

CITROEN, C5

metalik crna

J50 – M – 214

   26.02.2019.

 

2015. godina;

VF7RDRHH4FL501393; Diesel, 120/163 kW/KS; 153.345 kilometara

18.450,00

 

  II. Pravo učešća

Pravo učešća na licitaciji imaju domaće i strane fizičke i pravna osobe, koja izvrše uplatu depozita u vrijednosti od 10% početne vrijednosti vozila za koji se ponuda dostavlja.

Depozit se uplaćuje na blagajni Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine Trg BiH 3, 71000 Sarajevo, sprat 9.

Pravo učešća u postupku licitacije nemaju zaposleni u Ministarstvu pravde BiH i članovi njihove uže obitelji.

 

III.  Pregled vozila i rok za prijavu učešća u licitaciji

(1)    Prodaja se vrši po načelu „viđeno-kupljeno“, bez prava na naknadne prigovore i žalbe koje se odnose na predmet prodaje .

(2)    Vozila se mogu pogledati na parkingu Vrbanja, radnim danom od 12:00 do 15:00 sati.

(3)    U vezi pregleda vozila možete kontaktirati osobu iz Ministarstva pravde BiH  na telefon broj: 061/484 – 783.

(4)    Sve ponude koje pristignu poslije naznačenog roka, bez obzira kada su poslane, neće biti uzete u razmatranje.

 

IV. Dostavljanje ponude

(1)                Ponude u zatvorenoj (neprovdinoj) koverti sa naznakom «NE OTVARAJ - Ponuda za prodaju vozila », sa dokazom o izvršenoj uplati depozita, primaju se najkasnije do 10:00  sati 21.12.2018. godine.

(2)                Ponude za svako vozilo se pakuju u posebne koverte, koje se opet pakuju u zajedničku kovertu za jednog ponuđača.

(3)    Jedan ponuđač može dostaviti ponudu za jedno ili više vozila s tim da se za jedno vozilo od strane jednog ponuđača može dostaviti samo jedna ponuda.

(4)    Javno otvaranje ponuda uz prisustvo zainteresiranih ponuđača održat će se 21.12.2018. godine u 11:00 sati na adresi Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Trg BiH br. 3, ured 925 Zgrada prijateljstva Grčke i BiH.        

(5)    Otvaranju ponuda, odnosno na javnom nadmetanju mogu sudjelovati fizičke osobe osobno ili po punomoćniku, te osoba koja je ovlaštena da zastupa pravnu osobu ili opunomoćenik za sudjelovanje u postupku licitacije.

 

 

V. Sadržaj ponude

(1)    Ponuda obavezno treba da sadrži:

a)      Ako ponudu dostavlja fizička osoba:

1.       ime i prezime,

2.       ime jednog roditelja,

3.       adresu i broj telefona,

4.       broj tekućeg računa i naziv banke,

5.       ovjerenu kopiju identifikacijskog dokumenta, a

b)      Ako ponudu dostavlja pravna osoba:

1.       naziv pravne osobe,

2.       adresu i broj telefona,

3.       Rješenje o upisu u sudski registar ne starije od tri mjeseca ovjereno od strane nadležnog tijela,

4.       ime ovlaštene osobe za zastupanje u postupku licitacije,

5.       potpis ovlaštene osobe i pečat,

6.       broj žiro računa i naziv banke,

c)       Iznos ponude u KM,

d)      Dokaz o uplati depozita,

e)       Ponuda mora biti potpisana od strane podnositelja. Ukoliko je ponuđač pravna osoba, ista mora biti i ovjerena pečatom pravne osobe.

f)       Nepotpune i neblagovremeno dostavljene  ponude se neće uzimati u razmatranje.

g)      Licitacija će biti punovažna i u slučaju da ponudu dostavi samo jedan ponuđač.

 

VI.  Tok  licitacije 

(1)           Postupak nadmetanja odnosno licitacije počinje registracijom ponuđača koja podrazumijeva provjeru identiteta podnositelja ponude, zakonskog zastupnika ili punomoćnika.

(2)           Predsjednica komisije otvara ponude čiji se sadržaj unosi u  listu ponuđača koja sadrži:

a.       Naziv ponuđača,

b.       Redni broj ponude po prispijeću,

c.       Vrsta vozila ili broj lota iz specifikacije,

d.       Ponuđeni iznos i

e.       Prihvatljivost ponude.

(3)           Ponude koje ne sadrže uvjete prihvatljivosti neće se razmatrati u daljem postupku prodaje.

(4)           Ponude ispod početne cijene neće biti uzete u razmatranje.

(5)           Ako se na poziv odazove samo jedan ponuđač i dostavi ponudu na početnu vrijednost/cijenu ili veći iznos, Povjerenstvo ga proglašava pobjednikom licitacije.

(6)           Ako se prijave dva ili više ponuđača sa prihvatljivom ponudom i istom cijenom, koja je ujedno i najviša cijena ponude, Povjerenstvo daje prednost ponuđaču koji je ranije predao ponudu.

(7)           Nakon zaključene licitacije, utvrđuje se lista ponuđača koji su ponudili cijenu iznad minimuma i konstatira se da je imovina prodana najpovoljnijem ponuđaču, odnosno ponuđaču koji je ponudio najvišu cijenu za navedeno motorno vozilo.

(8)           Zapisnik sa otvaranja ponuda potpisuju svi prisutni.

(9)           Ponuđač ima pravo povući ponudu pisanim putem, a obavijest o povlačenju ponude mora stići u prostorije Ministarstva pravde BiH u istom roku u kojem je mogao dostaviti ponudu, u suprotnom, nema pravo na povrat uplaćenog depozita.

 

 

VI.     Obveze kupca

1)           Ponuđač čija ponuda bude prihvaćena, odnosno kupac dužan je pristupiti zaključenju ugovora po pozivu a najduže u roku od sedam dana po završetku postupka javnog nadmetanja, i istom će biti vraćen uplaćeni iznos depozita po dostavljanju dokaza o uplati punog licitiranog iznosa.

2)           Kupac je dužan za kupljeno vozilo uplatiti puni iznos u roku od 7 dana od dana  potpisivanja ugovora a plaćanje se vrši sa bankovnih računa koji su navedeni u obrascu ponude.

3)           Sve poreze i troškove oko prijenosa vlasništva snosi Kupac

4)           Prodaja se vrši po načelu „viđeno-kupljeno“, bez naknadnih prigovora i žalbi koje se odnose na predmet prodaje.

5)           Ako kupac odustane od kupovine (odnosno ne pristupi sklapanju ugovora ili odustane od već potpisanog ugovora),  uplaćeni depozit mu se neće vratiti. Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor sa slijedećim najpovoljnijim ponuđačem.

6)           Preuzimanje motornog vozila se vrši nakon predočenja dokaza o izvršenoj uplati kupoprodajne vrijednosti na odgovarajućoj lokaciji.

 

 

VII.  Dodatne informacije

            Učesnicima u licitaciji čije ponude ne budu prihvaćene, depozit se vraća na blagajni Ministarstva pravde BiH Trg BiH 3, sprat 9, 8 dana od dana završetka licitacije.

            U postupku licitacije primjenjuju se pravila Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja – licitacije za prodaju motornih vozila proračunskih korisnika – institucija Bosne i Hercegovine broj: 08-02-2-9207/16 od 31.10.2016. godine, koja je dostupna svima i dužni su prije pristupanja sastavljanju ponude upoznati se sa sadržajem iste. Sve što nije naznačeno u Javnom pozivu, a predmet je navedene Instrukcije se primjenjuje i ponuđači se ne mogu pozvati na nepoznavanje propisa.