Vijesti

SEMINAR O TEMI "DIREKTNO I UNAKRSNO ISPITIVANJE"

10.6.2019

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je, u finansijskoj saradnji sa Regionalnom advokatskom/odvjetničkom komorom Mostar, održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja  na temu „Direktno i unakrsno ispitivanje“.

Predavači su bili Munib Halilović tužilac Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine i Lejla Čović advokat Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Na ovom seminaru učesnici su imali priliku da se upoznaju sa različitim tehnikama i pristupima prilikom direktnog i unakrsnog ispitivanja. Seminar je pored teoretskog bio i praktičnog karaktera, na kojem su učesnici, kroz interaktivne simulacije i vježbe direktnog i unakrsnog ispitivanja svjedoka, iz zadanog hipotetičkog slučaja, imali priliku unaprijediti svoja znanja i vještine.

Seminaru je pristupilo 27 advokata Regionalne advokatske/odvjetničke komore Mostar, koji su visoko ocijenili temu i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i cjelokupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.  

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba

2 FOTO GALERIJA