Vijesti

U SARAJEVU ODRŽAN SEMINAR O UNAPREĐENJU RADA NA PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA

10.6.2019

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, a u okviru Projekta "Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH-IPA 2013" koji finansira Evropska unija, je u finansijskoj saradnji sa Advokatskom komorom branilaca pred Međunarodnim krivičnim sudovima i tribunalima (ADC-ICT), u Sarajevu održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu ''Komandna odgovornost: analiza vojnih struktura, strategija odbrane i vještine zastupanja''.

Predavači su bili američki advokat Dragan Ivetic, predsjednik Advokatske komore branilaca pred Međunarodnim krivičnim sudovima i tribunalima (ADC-ICT) i advokat Boris Zovko, član Advokatske komore Beograd i Advokatske komore branilaca pred Međunarodnim krivičnim sudovima i tribunalima (ADC-ICT).

Seminaru je pristupilo  63 učesnika koji su ovaj seminar u cjelosti ocijenili veoma uspješnim.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba

2 FOTO GALERIJA