Vijesti

EDUKACIJE ADVOKATA U SARAJEVU I BANJA LUCI

6.12.2019

„Imovinskopravni zahtjevi u krivičnom postupku“ naziv je seminara koji je u organizaciji Ministarstva pravde BiH, Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, održan u Sarajevu. Predavači su bili Milanko Kajganić, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH te Ahmed Mešić također tužioc u Tužilaštvu BiH, a u radu je učestvovalo 43 advokata. Na seminaru predavači su detaljno pojasnili ulogu tužioca kod imovinskopravnih zahtjeva u krivičnom postupku u predmetima ratnih zločina, te prenijeli svoja praktična iskustva. U interaktivnom razgovoru s advokatima analizirali su primjere presuda koje su u ovoj oblasti izrekli sudovi u BiH.

Seminar za advokate održan je i u Banja Luci na temu: ''Novija praksa Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH - Apelacioni postupak pred Ustavnim sudom BiH u pogledu člana 5. i 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima''. Riječ je o kontinuiranom stručnom usavršavanju advokata, a predavači su bili  Zvonko Mijan, registrar Ustavnog suda BiH i Sevima Sali-Terzić, viša pravna savjetnica Ustavnog suda BiH.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovoj izrazito važnoj oblasti advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba.

 

 

    

5 FOTO GALERIJA