Vijesti

Ministar Grubeša na Regionalnoj konferenciji “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera” u Šibeniku

23.5.2022

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluje na Regionalnoj konferenciji  “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera” u Šibeniku. Konferencija se održava u razdoblju od 22. do 24. svibnja 2022. godine u organizaciji  Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i Globalne incijative protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (Global Initiative Against Transnational Organized Crime - GI-TOC).

Konferencija je okupila  ministre pravde iz šest zemalja Jugoistočne Europe, visoke dužnosnike pravosuđa i javne uprave, kao i čelnike antikorupcijskih tijela te visoke predstavnike međunarodnih i regionalnih organizacija civilnoga društva i akademske zajednice koji se bave problematikom korupcije i jačanjem integriteta u javnom sektoru.

Raspravom na Konferenciji želi se potaknuti i unaprijediti regionalna suradnja kroz razmjenu iskustava, znanja kao i predlaganja novih ideja u dosljednom i strateškom sprječavanju korupcije te provedbi antikorupcijskih instrumenata kako bi se postiglo transparentno i odgovorno korištenje i upravljanje svim javnim resursima na dobrobit društva u cjelini.

 

4 FOTO GALERIJA