Vijesti

Ministar Grubeša na Samitu o digitalizaciji pravosuđa, koji se od 12.do 14. lipnja održava u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija

13.6.2022

Događaj je organiziran u svrhu jačanja suradnje europskih zemalja na polju digitalizacije pravosuđa, kao jamstvo za brz i nesmetan pristup građana pravosuđu, a u cilju kreiranja rješenja za prevazilaženje postojećih  rizika i poteškoća u sistemima informatizacije. Također su otvorene teme interoperabilnosti između pravosudnih i izvšnih vlasti, korištenju suvremenih  tehnoloških rješenja za jednak pristup pravdi, prednosti četvrte industrijske revolucije kao mehanizma za vraćanje povjerenja u pravosuđe te utjecaju pandemije na sudsku praksu.

Obraćajući se sudionicima Samita, na panelu posvećenom izgradnji političke volje i osiguranju održivih izvora za digitalizaciju pravosuđa, ministar Grubeša je istakao sve prednosti uvođenja informatizacije u bh. pravosuđe.

Na Samitu je prisutno oko 200 sudionika, među kojima su ministri pravde zemalja članica EU i regije Zapadnog Balkana, europski komesari, članovi sudskih vijeća iz regije Zapadnog Balkana, predsjednici vrhovnih sudova, sudije i tužioci. Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Sjeverne Makedonije.

3 FOTO GALERIJA