Vijesti

Sastanak Bunoza – Sattler

5.6.2023

Susret na javnoj raspravi o temi: „Pravo na pravdu“, Davor Bunoza, ministar pravde BiH i Johann Sattler, voditelj Izaslanastva Europske unije i specijalni predstavnik EU-a u BiH iskoristili su za kratki informativno-konzultativni sastanak.

Veleposlanik Sattler zanimao se za izradu nacrta Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH i njegovim pojedinim odredbama. Taj zakon trenutačno je u postupku javnih konzultacija koje traju do 13. Lipnja 2023. gdje sve institucije, nevladine organizacije i pojedinci mogu iznijeti svoja mišljenja i primjedbe.

Ministar Bunoza upoznao je veleposlanika Sattlera da se intenzivno radi i na izradi Zakona o sudovima u BiH o kojemu je razgovarano i na prošlotjednoj ministarskoj konferenciji održanoj u Ministarstvu pravde BiH, a na kojoj su sudjelovali entitetski ministri pravde i predstavnici Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH. Oba zakona uskoro bi se trebala naći pred Vijećem ministara BiH, te se očekuje njihovo usvajanje i upućivanje u parlament na odlučivanje.

Veleposlanik Sattler pozdravio je napore koje ulaže ministar Bunoza na izradi niza zakonskih rješenja kojima bi se pokrenula reforma pravosuđa u BiH. Istaknuo je kako očekuje da ova zakonska rješenja dobiju potporu, kako u Vijeću Ministara BiH, tako i u oba doma državnoga parlamenta.

3 FOTO GALERIJA