Vijesti

Počeli pripremni radovi na izgradnji Državnog zatvora

12.8.2014

U ponedjeljak 11.08.2014. godine službeno su počeli pripremni radovi na izgradnji Državnog zatvora. Istom su prisustvovali predstavnici izvođača radova (OHL), nadzora (Incosa), investitora (Jedinica za implementaciju projekta i Ministarstvo pravde BiH), kao i predstavnici lokalnih vlasti (Opština Istočna Ilidža).

Tim povodom upriličene su i izjave za medije, a mnogobrojnim predstavnicima medija, među ostalim, obratio se zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj, kao i direktor Jedinice za implementaciju projekta Zoran Bašić.

Podsjetimo, nakon što je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Državnog zatvora potpisan početkom juna, započele su aktivnosti izvođača radova, nadzornog organa i investitora za pripremu i prijavu gradilišta. Nakon što je administrativni dio uspješno okončan, sada se pristupa izgradnji ovog značajnog objekta koji ispunjava najviše evropske standarde.

Inače, češko-španjolski konzorcij OHL ŽS - Brno i OHL Madrid projekt Državnog zatvora trebao bi u cijelosti realizirati do kraja 2016. godine.